PROF. DR. SÜLEYMAN YALÇIN ŞEHİR HASTANESİ YENİ BİNASINDA HİZMETE BAŞLADI

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yeniden yapılan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni adı ile Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile açıldı.

 

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yeniden yapılan Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldı. Deprem anında bile kesintisiz hizmet vermek üzere tasarlanan Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, sismik izolatör teknolojisi, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yenilendi. İki faz halinde projelendirilen Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin I. fazı, 5 Eylül 2020 Cumartesi günü açıldı. Projenin bundan sonraki aşamasında, eski hastane yıkılarak projenin II. faz inşaatına başlanacak.

YILDA BİR MİLYON HASTA KABULÜ

I. fazında 175 poliklinik bölümü, 27 ameliyathanesi, 96 yoğun bakım yatağı ve 758 yatak kapasitesi bulunan Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, yılda 1 milyondan fazla poliklinik hastasına hizmet verecek. Sismik izolatör teknolojisiyle inşa edilen hastanede bulunan 385 adet sismik izolatör, deprem anında yükün yaklaşık yüzde 90’ını alarak hastanenin deprem anında ve sonrasında da tam kapasite hizmet vermesini sağlayacak. II. faz inşaatın tamamlanması ile birlikte hastanede kullanılan izolatör sayısı 503 olacak.

                     

 

LEED GOLD SERTİFİKASINA ADAY HASTANE

Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Uluslararası Leed Gold Sertifikası almaya aday olup yeşil bina konseptine uygun olarak inşa edildi. Yenilikçi ve çevreci teknolojileri itibarı ile vizyon bir proje olarak nitelendirilen hastanenin en önemli özelliklerinden biri de kendi enerjisini üretebilen bir yapı olması. I. fazında, 180 bin metrekarelik alana sahip olan hastanenin geriye kalan yüzde 20’lik bölümü de tamamlandığında hastane toplam 250 bin metrekarelik alanda hizmet verebilecek. 15 engelli araç park yerine sahip olan hastanenin 454 kapalı, 419 açık olmak üzere toplam 873 araç kapasitesine sahip park yeri bulunmakta.